Bank of America ar putea oferi servicii de depozitare a criptomonedelor pentru marile companii

184 0

In ciuda pozitionarilor reticente, bancile s-au pregatit in liniste pentru o lume in care vor exista si vor fi folosite criptomonedele.

Bank of America a obtinut recent un brevet pentru un sistem de agregare a criptomonedelor, unul in care companiile mari stocheaza depozitele de criptomonede ale clientilor lor intr-un cont de companie care implica seifuri si stocare offline, in loc sa-si asume riscul pastrarii depozitelor cripto in alte forme mai putin sigure. De exemplu, “conturile de depozit la o intreprindere, cum ar fi o institutie financiara, sunt utilizate de clientii institutiei financiare pentru a pastra fondurile in conditii de siguranta”, potrivit brevetului.

In timp ce multe dintre cele zece brevete depuse de banci pana acum s-au concentrat pe tehnologia blockchain, acest sistem, care a primit pe 13 noiembrie unda verde de la Oficiul pentru Brevete si Marci din S.U.A., este clar o miscare menita sa creeze un avantaj in competitia din zona cripto.

Sistemul Bank of America este alcatuit dintr-o memorie pentru stocarea conturilor clientilor si a intreprinderilor, precum si dintr-un procesor care gestioneaza depozitele de criptomonede precum Bitcoin, Litecoin, XRP, Peercoin sau Dogecoin si identifica cheile publice, face corelarea cheilor cu clientii si determina valorile depozitelor. Procesorul utilizeaza, de asemenea, cheia publica a companiei si agrega criptomonedele intr-un cont de intreprindere.

Source: U.S. Patent and Trademark Office

Cererea pentru eliberarea unui brevet de inventie, care a fost depusa in 2014, recunoaste ca tranzactiile cripto sunt in crestere, spunand ca “tranzactiile financiare care implica criptomonede au devenit mai frecvente”. Intre timp, numarul comerciantilor care accepta criptomonede creste in fiecare zi, existand companii cum ar fi Square care a obtinut recent un brevet pentru efectuarea platilor cripto.

Un sistem de stocare a criptomonedelor pentru intreprinderi, cum ar fi cel patentat de Bank of America, ar putea stimula adoptarea in continuare si ar putea incuraja companiile si consumatorii sa tranzactioneze in cripto. Totusi ar putea descuraja multa lume din comunitatea cripto pe fondul unei relatii adesea tensionate care exista intre cele doua lumi, mai ales daca banca incepe sa instituie taxe si costuri suplimentare pe care sistemul de tip peer-to-peer este proiectat sa le elimine.

Cu toate acestea, Bank of America descrie un sistem care este eficient, unul care este conceput pentru a evita taxele asociate conversiei criptomonedelor. De exemplu, intr-una din multiplele “variante” ale tehnologiei descrise in brevet, Bank of America sugereaza ca sistemul sau “elimina nevoia clientilor intreprinderii de a utiliza un serviciu de schimb al unei terte parti pentru a executa un schimb de criptomonede”.

Cripto Banca

In cererea sa, Bank of America sustine ca este de asteptat o evolutie a serviciilor pentru criptomonede similara cu cea a serviciilor pe care bancile le ofera acum pentru fiat in vederea “stocarii in siguranta a fondurilor in criptomonede ale clientilor”, ceea ce ar oferi intreprinderilor posibilitatea de a utiliza criptomonedele stocate in aceste conturi pentru a “efectua tranzactii in numele acelor clienti care doresc sa utilizeze criptomonedele si sa debiteze sau sa crediteze conturile specifice ale clientilor, dupa caz”.

Intre timp, Michael Wuehler, unul dintre inventatorii al carui nume apare pe multe dintre brevetele blockchain ale companiei, lipseste dintre semnatarii acestei cereri si, mai mult, recent el a sugerat ca brevetele sunt “lipsite de sens” si sunt concepute astfel incat sa contureze o perceptie pozitiva a publicului asupra apetitului pentru inovatie al bancii.

Sursa imagine: smartereum.com.

Leave A Reply

Your email address will not be published.