Banca digitala Revolut a depasit 3 milioane de clienti

460 0

Startupul britanic Revolut a anuntat ca numarul sau de clienti a depasit trei milioane. Platforma fintech, care a devenit rapid o alternativa viabila online la serviciile bancare traditionale, a fost infiintata in 2015. In prezent ofera servicii de plata si schimb valutar pentru un numar din ce in ce mai mare de monede fiat, dar si de criptomonede.

Startupul fintech sfideaza scepticismul

Compania a marcat atingerea pragului de 3 milioane pe Twitter:

“Acum trei ani, bancile si investitorii au ras de noi. Astazi, am atins nivelul de trei milioane de clienti si nimeni nu rade acum. Va multumim!”

Anuntul a venit la aproximativ trei luni dupa ce Revolut a lansat un nou card de debit care ofera suport pentru unele dintre cele mai importante monede digitale.

Revolut Metal este serviciul premium al platformei. Pentru o taxa lunara de 13,99 EUR, utilizatorii pot obtine un cont curent britanic gratuit si un cod IBAN pentru euro, cu operatiuni de schimb nelimitate intre 24 de monede fiat. Noul card ofera, de asemenea, acces la cinci criptomonede – bitcoin cash (BCH), bitcoin core (BTC), ethereum (ETH), litecoin (LTC) si ripple (XRP), precum si posibilitatea de a plati cu peste 150 de valute la cursul de schimb interbancar.

Cardul contactless Revolut Metal vine cu retrageri de la ATM gratuite, pentru retrageri de pana la 600 € pe luna. Potrivit paginii de prezentare a produsului, startupul de servicii bancare on-line ofera de asemenea posesorilor de carduri cash-back pentru toate platiile – pana la 0,1% in Europa si pana la 1% in alte destinatii.

Lansarea acestui card, care ofera acces la active digitale si poate fi folosit oriunde este acceptat un card Mastercard, a jucat probabil un rol in extinderea bazei de clienti a lui Revolut. Exista foarte putine alte optiuni pe piata din Spatiul Economic European similare cu serviciile oferite de compania din Regatul Unit.

Planuri de extindere in alte noi tari

Platforma Revolut este in prezent disponibila rezidentilor din urmatoarele tari europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia si Marea Britanie.

Startupul britanic cu radacini rusesti, de asemenea intentionează sa opereze in Federatia Rusa. In iunie, Revolut a anuntat un acord de parteneriat cu Qiwi, principalul furnizor de servicii de plata din tara. Utilizatorii rusi vor beneficia de acces la serviciile Revolut prin intermediul infrastructurii bancare online a Qiwi. S-a raportat ca in Rusia Revolut va furniza initial numai servicii financiare persoanelor fizice. La lansare, vor putea să instaleze aplicatia bancara online a companiei si sa comande un card Visa gratuit cu acces pentru mai multe valute.

Revolut este probabil sa se confrunte cu o anumita concurenta. Oleg Tinkov, fondatorul unui proiect rusesc care ofera servicii similare, a declarat intr-un recent forum fintech ca nu exista nici un motiv pentru care startupul britanic sa aiba succes in Rusia. Titularii cardului Tinkoff Black pot deschide deja conturi in 30 de monede si pot beneficia de cursuri de schimb favorabile. Ceea ce nu a mentionat Tinkov, dupa cum a subliniat platforma de stiri Bitnovosti, a fost ca platforma sa nu ofera acces la criptomonede.

Nikolay Storonsky, fondatorul si CEO-ul rus al Revolut, a replicat:

“Nu vom renunța la planurile noastre… Jucatori mari ne vad ca pe un concurent serios. Ei incearca sa ne copieze produsele si ii cuprinde panica in prezenta noastra”.

Storonsky, a carui companie a atras investitii de 250 milioane USD, avand o valoare de 1,7 miliarde de dolari in primavara trecuta, a comentat recent si posibilele influxuri de investitori institutionali in spatiul criptomonedelor. Antreprenorul si-a exprimat scepticismul fata de aceste asteptari, deoarece astfel de jucatori nu si-au exprimat prea mult interesul pana acum. “Nu cred ca bancile vor veni din urma”, a spus el.

Un lucru pentru care startupul unicorn al lui Storonsky a fost criticat este faptul ca platforma sa nu suporta transferurile de criptomonede catre alte portofele. Raspunzand la o sugestie de a introduce aceasta facilitate in comentariile la tweet-ul referitor la cei “trei milioane de clienti”, Revolut a recunoscut ca nu are planuri imediate sa faca acest lucru. Cu toate acestea, a promis sa transmita solicitarea clientilor echipei de dezvoltare.

 

Sursa imagini: cryptonomist.ch

Leave A Reply

Your email address will not be published.