Reprezinta stablecoins un posibil salvator al industriei cripto?

239 0

A fost un an greu pentru entuziastii cripto. Caderea importanta din decembrie 2017 le-a luat vantul din panze multor investitori si este normal sa cautam solutii pentru volatilitatea crescuta a pietei criptomonedelor. Pentru multi, solutia o reprezinta asa-numitele “stablecoin”, un tip de activ cripto care intr-un fel aproape magic se lupta cu fluctuatiile extreme ale cotatiilor care au generat pierderi serioase atat de multor aspiranti la statutul de investitor cripto.

Sunt cateva proiecte de stablecoins care au atras atentia in mod special ca rezultat al acestei dorinte de a stopa sau cel putin reduce volatilitatea token-urilor cripto. Puteti striga “stablecoins” din toate puterile, dar acest lucru nu va face ca neaparat aceste noi proiecte blockchain sa devina glontul magic care va aduce pacea in regatul cripto. De fapt, exista o multime de puncte controversate care au fost aduse in discutie de critici, care sunt dornici sa se asigure ca nimeni nu va fi pacalit de o asa-zisa criptomoneda stabila care are defecte fundamentale care o vor impiedica sa functioneze asa cum ar trebui.

Adevarul este ca stablecoins ar putea sa aduca, intr-adevar, o anumita stabilitate in piata criptomonedelor. Cu toate acestea, ele pot face acest lucru prin trecerea Rubiconului atunci cand vine vorba de tradarea filozofiei de baza din spatele miscarii cripto. Iata de ce aceste noi active cripto ar putea sa nu fie tocmai cavalerii in armura stralucitoare despre care unii entuziasti tot vorbesc, cavaleri de a caror aparitie piata are mare nevoie totusi.

Daca salavatorii industriei cripto vor fi proiectele stablecoins, care sunt acestea, cum vor influenta ele piata, cat de mare va fi influenta lor si cand se va simti aceasta influenta?

Daca avem nevoie de alti salvatori, care ar putea fi acestia? Unde sa ii cautam si cum ar putea ei sa insanatoseasca o piata care sufera in prezent de volatilitate extrema?

 

Sursa imagine: blockchainflashnews.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.