Miliardarul Tim Draper nu este impresionat de prabusirea bitcoin si sustine cu tarie ca monedele fiat vor fi depasite de criptomonede

550 0

Miliardarul Tim Draper, cu investitii in tehnologie, nu este ingrijorat de recenta prabusire a bitcoin si insista ca economia globala va trece in curand la cripto.

De fapt, Draper prezice curajos ca criptomonedele vor depasi in cele din urma banii fiat pentru a ajunge sa reprezinte doua treimi din masa monetara globala.

Investitorul venture din Silicon Valley a declarat ca tranzitia va fi inevitabila odata ce va deveni mai usor sa faci plati si sa investesti folosind criptomonedele.

“Va fi mai bine pentru oameni”, a spus Draper la World Crypto Con in Las Vegas, dupa cum a relatat Forbes pe 26 noiembrie. “Oamenii vor trece la cripto si vor renunta la moneda politica – numita si fiat. Asa se vor intampla lucrurile”.

Criptomonedele sunt “globale si fara frictiuni”

Tarile care privesc spre viitor isi dau seama ca tranzitia este la orizont, motiv pentru care unii incearca deja sa faca trecerea acum, a observat Draper.

“De aceea vedeti toate tarile mai mici spunand: <<Da, ne dorim bitcoin, vrem oferte initiale de moneda aici, vrem blockchain. Vrem toate aceste lucruri in tara noastra”, a remarcat el.

Draper este un evanghelist convins al criptomonedelor, care chiar si in actualele conditii de piata isi sustine predictia de pret pentru bitcoin de 250.000 de dolari pentru anul 2022.

Scaderea pe termen scurt a pietei nu-l descurajeaza asa cum ii afecteaza pe investitorii speculativi sau pe cei cu un setup mental de trader de o zi.

Draper sustine ca criptomonedele reprezinta o revolutie care schimba radical jocul. Si, dupa cum spunea romancierul francez Victor Hugo, nimic nu este mai puternic decat o idee careia i-a venit vremea.

“Tind sa-mi mut dolarii in bitcoin, pentru ca de ce mi-as dori aceasta moneda actuala care este legata de o forta politica, in timp ce am la dispozitie o moneda globala si fara frictiuni?”, a intrebat Draper. “Mai degraba as detine o moneda globala decat una care este legata de o forta politica”.

Draper pregateste un fond de investitii venture in bitcoin

In timp ce ursii-cripto alearga spre iesirile din piata deoarece pretul bitcoin scade, Draper isi dubleaza investitiile. De fapt, el urmeaza sa lanseze un fond de investitii in bitcoin.

“In cele din urma, vreau sa fiu capabil sa construiesc un fond care sa fie tot bitcoin, sa investeasca bitcoin intr-o multime de companii diferite care sa-si plateasca angajatii si furnizorii in bitcoin”, a spus Draper. “Si apoi nu exista taxe contabile, si totul se face automat”.

 

“Totul este construit pe contracte inteligente, astfel incat, daca una dintre aceste companii se va vinde, apas un buton si sunt transferate sumele necesare in toate portofelele vanzatorilor”.

Inca detine aproximativ 40.000 bitcoins

La inceputul acestei luni, Draper a dezvaluit ca inca detine toata suma pe care a achizitionat-o la sfarsitul anului 2014, cand a cumparat circa 40000 de bitcoins in cadrul unei licitatii federale pentru 600 de dolari per bitcoin.

“Aceasta este o societate noua si vrei sa fii in fruntea ei”, a spus Draper la Web Summitul din 2018 de la Lisabona, Portugalia (video mai jos).

“Vrei sa fii o parte a acestei noi societati. Sau vrei sa fii un Luddite? Ludditii au disparut de mult, nu-i asa?”

De-a lungul evolutiilor meteorice ale pietei cripto si a recentei recesiuni, Tim Draper a ramas constant un sustinator vocal al monedele virtuale si al tehnologiei blockchain.

De fapt, el este convins ca piata cripto va inregistra o capitalizare care va creste pana la 80 trilioane de dolari pana in 2023. Draper a spus ca monedele cripto vor suferi in mod inevitabil de cresteri si scaderi, dar piata va continua sa se duca inainte.

“Internetul a inceput in același mod”, a povestit Draper. “A venit in valuri mari si apoi a inceput sa se prabuseasca. Apoi, urmatorul val a venit concentrat, dar mult mai mare. Banuiesc ca acelasi lucru se va intampla si in cazul criptomonedelor si al blockchainului”.

 

Sursa imagine: bitsonline.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.