IBM, Goldman Sachs si Morgan Stanley lanseaza primul proiect de tranzactionare FX bazat pe blockchain

309 0

Serviciul bilateral de compensare CLSNet a lansat oficial CLSNET, platforma sa automatizata si standardizata, dezvoltata folosind tehnologia registrelor distribuite. Gigantii bancari Goldman Sachs si Morgan Stanley sunt participanti cheie alaturi de alte sase institutii financiare, inclusiv Bank of China (Hong Kong).

Sistemul detinut de banci planuieste sa mai inroleze mai multi membri in urmatoarele cateva luni, va oferi servicii in peste 120 de valute si va permite membrilor sa trimita ordine FX catre CLSNet pentru tranzactii spot, tranzactii “next day”, forward, forward non-deliverable, swaps si “same day”.

Potrivit anuntului,

“Există multi participanti pe piata valutara care nu platesc tranzactiile de schimb valutar, preferand sa compenseze grupuri mari de tranzactii. Aceste plati brute au expunere totala la riscul de decontare, rezultand cresterea cererii de lichiditate pe parcursul zilei si nevoia institutiilor de a detine mai mult capital”.

Sistemul este integrat cu canalele Swift pentru optimizarea lichiditatii pe parcursul zilei si imbunatatirea eficientei operationale. Lansarea sa marcheaza o schimbare majora de atitudine, trecandu-se de la idei si prototipuri la integrarea tehnologiei blockchain in lumea reala, integrare care reseteaza serviciile financiare si bancile, inlocuind infrastructura mostenita cu noi solutii fintech bazate pe blockchain.

CLSNet este construit in colaborare cu gigantul IBM. Acesta ruleaza pe framework-ul blockchain Hyperledger Fabric al Fundatiei Linux si este prima aplicatie globala functionala pentru piata FX bazata pe blockchain.

Sursa imagine:

Leave A Reply

Your email address will not be published.