Samsung Ventures sprijina startupurile blockchain

234 0

Inca o companie importanta se alatura revolutiei blockchain: Samsung, conglomeratul multinational sud-coreean, care produce aparate de uz casnic, televizoare si, in special, telefoane mobile.

Dispozitivele Samsung Galaxy concureaza de la egal la egal cu iPhone-urile Apple, iar acum compania incearca sa-si imbunatateasca serviciile prin folosirea tehnologiei blockchain.

 

Samsung Ventures

Samsung Ventures este cunoscut deja pentru actiunile sale de sprijinire a start-up-urilor lucrative blockchain.

In primul rand, in 2017 Samsung SDS, divizia de servicii IT a Samsung, a anuntat un proiect de dezvoltare impreuna cu Blocko prin care s-a creat o infrastructura blockchain pentru compania Samsung Card, divizia de carduri de credit a grupului. Companiile lucreaza impreuna pe proiecte blockchain care utilizeaza in mod eficient solutii de identitate digitala, monede virtuale si plati digitale si cauta mai multe oportunitati de a aplica tehnologia blockchain pe pietele financiare.

Aergo, un startup promitator sustinut de asemenea de Samsung, a anuntat ca a obtinut 30 de milioane de dolari de la fonduri venture.

Aergo construieste o platforma open source end-to-end pentru dezvoltarea de proiecte de mare anvergura de tip hibrid-blockchain, arhitectura de cloud fara server si tehnologie de punere conectare a datelor. Startupul foloseste aceeasi echipa de conducere cu Blocko, iar solutia lor va permite intreprinderilor sa transfere date fara intermediar, fiind in acelasi timp guvernata in mod flexibil si integrata in sistemele existente fara probleme.

 

Solutie pentru eficientizarea transportului containerizat

Samsung SDS, divizia de logistica si IT a Samsung, a incheiat un parteneriat cu banca olandeza ABN-AMRO si cu Portul Rotterdam pentru a construi un pilot pe blockchain pentru combaterea ineficientei comertului international bazat pe containere. Partenerii isi propun sa reduca semnificativ procesele pe hartie in timpul transporturilor, permitand o administrare mai eficienta.

Potrivit Daphne de Kluis, CEO al Commercial Banking la ABN AMRO, noua retea va “face lantul logistic mai transparent si mai eficient si milioane de euro vor putea fi economisite pe termen lung”.

Samsung va asigura partea tehnica a proiectului, care se asteapta sa aiba caracteristici avansate de interoperabilitate intre multiple retele blockchain.

Pilotul va fi lansat in ianuarie 2019, iar rezultatele vor fi anuntate o luna mai tarziu.

Samsung se alatura unui lung sir de companii care intentioneaza sa sporeasca eficienta folosind tehnologia blockchain pe lantul de aprovizionare. Suntem curiosi sa vedem daca Samsung se va aventura mai departe in lumea descentralizata.

Sursa imagine: samsung.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.