5 tendinte in industria blockchain pentru 2019

620 0

2018 a fost o cursa de roller coaster în lumea blockchain. Criptomonedele au crescut la începutul anului, iar apoi s-au prabusit pana la sfârșit, cu o incertitudine totală legat de ce va urma. Principalii dezvoltatori de tehnologie, cum ar fi IBM, Oracle și Amazon, s-au implicat în servicii legate de blockchain. Alte companii au început să încerce tehnologia, stabilind primele cazuri de utilizare și prototipuri de solutii bazate pe blockchain. După un an atat de interesant, la ce ne putem aștepta în continuare?

5 tendințe în industria blockchain pentru 2019

1. Asia va fi în creștere

În timp ce un cadru de reglementare excesiv de strict ar putea încă să reprime dezvoltarea sectorului in China, alte țări asiatice par să aiba o abordare foarte deschisă și inovatoare față de blockchain și criptomonede. Thailanda si-a propus să devina liderul regional in domeniul blockchain: guvernul este foarte deschis și sprijina inițiativele blockchain. Vedem un interes din ce în ce mai mare din partea Coreei de Sud, unde guvernul dezvolta deja un sistem de votare bazat pe blockchain. Dar există in zona și alte țări, precum Japonia și Singapore, care sunt deschise noilor tehnologii, au reglementări clare si pot oferi o bază excelentă pentru a atrage afaceri blockchain.

2. Solutii-prototip lansate de companii

În 2018 unele companii inovatoare au anuntat deja initiative blockchain si au finalizat primele operatiuni de testare a solutiilor dezvoltate. 2019 nu va aduce adoptia în masă încă, dar ne putem aștepta ca mai multe companii să dezvolte solutii de utilizare și prototipuri de solutii blockchain pentru întreprindere. În 2018 a părut că blockchain era o soluție universala pentru toate problemele; în 2019, vom avea o imagine mai clară a situațiilor în care tehnologia blockchain este cu adevarat utila și unde se potrivesc mult mai bine alte tehnologii. De asemenea, ne așteptăm la o creștere a conglomeratelor de organizații care operează folosind tehnologie de tip blockchain – cum ar fi lanțurile de aprovizionare și rețelele de tranzacții financiare.

3. Scalabilitatea si dezvoltarea UX

In 2018, trebuia sa ne dam seama ca nu avem inca tehnologia pregatita pentru adoptia in masa. In primul rand, problema de scalabilitate, care a devenit evidenta la sfarsitul anului 2017 cand Cryptokitties aproape a prabusit reteaua Ethereum, nu a fost inca rezolvata in mod eficient. Scalabilitatea si problemele de performanta afecteaza atat adoptia in domeniul corporatiilor, cat si pe cea publica. Solutiile promitatoare, cum ar fi lanturile laterale sau platformele inovatoare, sunt asteptate in 2019 sa devina mai sofisticate si adaptate. In al doilea rand, multe aplicatii blockchain au acum interfete de utilizator mult prea complexe, care sunt departe de a fi intuitive pentru utilizatorul mediu, non-tech. In 2019 ne asteptam sa vedem solutii care sunt capabile de adoptia in masa atat din punct de vedere tehnologic, cat si din punct de vedere al designului.

4. Guvernele vin din urma

Cadrul de reglementare a fost in 2018 oricum altcumva dar nu interesant si ne indreptam antentia cu speranta spre 2019. Ne putem astepta sa vedem ca SEC in SUA va continua sa vaneze ICO-uri care sunt de fapt vanzari deghizate de valori mobiliare,  dezvoltand in acelasi timp un cadru legal pentru criptomonede care vor fi asimilate unei clase de investitii. Tarile europene, cum ar fi Elvetia, Malta, Lituania si Lichtenstein, vor incepe sa aiba concurenta in intreaga lume, deoarece tot mai multe state vor adopta reglementari favorabile in ceea ce priveste tehnologia blockchain si criptomonedele. Malaezia, de exemplu, planifica deja in primul trimestru sa revizuiasca cadrul sau legal privind criptomonedele si ICO-urile. In cele din urma, guvernele vor incepe sa studieze ce poate face pentru ele tehnologia blockchain si sa caute posibile cazuri de utilizare.

5. Rebrandingul blockchain

In 2019, speram sa vedem in cele din urma o separare in perceptia publicului intre criptomonede si blockchain. Pana acum, multi credeau ca cele doua sunt concepte similare si leaga tehnologia blockchain de piata criptomonedelor si de volatilitate si tranzactiile controversate. Din cauza acestei conceptii gresite, multi stau departe de tehnologia blockchain. In 2019, ne asteptam la o informare mai buna din partea industriei, care va deschide mintile multora spre posibilele utilizari ale tehnologiei dincolo de piata financiara.

Privind inapoi spre 2018, era imposibil sa anticipam toate rasturnarile si rasucirile de pe piata la inceputul anului acesta. Ne asteptam la un an 2019 la fel de interesant dar, in timp ce credem ca aceste cinci tendinte vor sta in picioare, piata ar putea totusi sa ne surprinda din nou si sa isi schimbe cursul.

 

Sursa imagine: medium.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.